Yılmaz Makine Ar-Ge Merkezi faaliyet başladı.

Ar-Ge denilince akla gelen ilk firmalar arasında yer alan Yılmaz Makine, bu alandaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Sektörün önde gelen PVC ve alüminyum profil işleme makineleri üreticisi olan Yılmaz Makine’nin, bir fabrika ölçülerinde, 1500 metrekare alana sahip Ar-Ge merkezinin yanı sıra teknoloji ve sanayi yatırımları da devam ediyor.

Ar-Ge merkezinin mali ve teknik olmak üzere firmaya iki ana avantaj sağladığını söyleyen Yılmaz Makine Ar-Ge Merkezi Yatırım Projesi Yöneticisi Mahmut Yılmaz, “Mali avantajlar öncelikle SGK işveren pay desteği, Ar-Ge indirimi ve bunun yanı sıra gelir vergisi stopaj indirimi kapsamında öne çıkıyor. Kurum içinde Ar-Ge kültürünün oluşması, Ar-Ge projelerinin sistematikleşmesi ve bunun yanında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezi belgesi alınmasıyla beraber kamunun sağladığı ciddi avantajlardan ve hibe programlarından daha etkin yararlanma olanağı da, teknik avantajlar içerisinde yer alıyor” dedi.

Ar-Ge merkezlerine kamunun temel bakış açısını da değerlendiren Yılmaz, Türkiye‘nin 2023 hedeflerine giderken kurumların daha teknoloji odaklı olması, katma değeri yüksek ürünler imal etmesi ve ihracatlarını artırması gibi hedefleri bulunduğunu belirtti.

ÖNERİLEN YAZILAR

YILMAZ MAKİNE’NİN “YERLİLERİ” BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
YILMAZ MAKİNE’NİN “YERLİLERİ” BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İHRACAT AZMİMİZ BİR KEZ DAHA ÖDÜLLENDİRİLDİ!
İHRACAT AZMİMİZ BİR KEZ DAHA ÖDÜLLENDİRİLDİ!
YILMAZ MAKİNE, FENSTERBAU FRONTALE’DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI!
YILMAZ MAKİNE, FENSTERBAU FRONTALE’DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI!

E-Bültenimize kayıt olun!